Proč vsadit na nebankovního poskytovatele úvěrů?

Nebankovní poskytovatelé úvěrů jsou pro mnohé stále ztělesněním nedůvěryhodnosti a předražených úvěrových produktů, pro kterých se vyplatí sáhnout až v případě největší nouze. My vám ale představíme důvody, díky kterým ve vašich očích nebankovní poskytovatelé zase stoupnou v ceně.

žena s počítačem

Půjčka vyřízená v pohodlí domova

Bankovní půjčku asi není potřeba nějak složitě představovat, známe jí všichni a je produktem většiny našich bank. I když se v poslední době služby většiny z nich velmi zmodernizovali, možná s ohledem na aktuální situaci, přesto některé úkony je ještě stále zapotřebí vyřizovat přímo na pobočce. Jedním z takových úkonů je i sjednání úvěrového produktu. Ať už se jedná o běžný spotřebitelský úvěr nebo přímo o hypotéku, je zapotřebí absolvovat pohovor v bance, vyjednat podmínky a následně čekat na vyjádření dané banky. Banky však po novele zákona z roku 2020 opětovně zpřísnily některé podmínky pro schválení úvěru. Zvýšilo se i procento žadatelů, kterým jejich žádost byla zamítnuta. Za novelou zákona stojí Česká národní banka, která pravidelně upravuje podmínky dle aktuální ekonomické situace. Za zamítnutým úvěrem tak nestojí neochota bank půjčovat, ale složitě nastavená legislativa.

smlouva k podpisu

Nebankovní sektor je v tomto ohledu přeci jenom o něco smířlivější. Žádost o úvěr vyřídíte snadno i online. Stačí vyplnit přiložený online formulář, navolit podmínky, přiložit potřebné dokumenty a pak jen čekat na vyjádření ze strany poskytovatele. Řada nebankovních institucí pracuje s automatickým schvalovacím proces a výsledek tak víte do pár minut.

Krom rychlých spotřebitelských úvěrů se začaly nebankovní společnosti specializovat i na hypoteční úvěry. Jedním z nich je hypotéka bez doložení příjmů a jak už z názvu vyplývá, její žadatelé nemusí dokládat výši svých příjmu, tak jak je tomu zvykem.